Paardenportretten

Paarden-portretten-pastel-40x50cm-opdracht.jpgEnige tijd geleden kreeg ik een mailtje van een mevrouw uit België met de vraag of ik ook paardenhoofden teken. En of het mogelijk was om 2 paardenhoofden op een tekening te laten maken. Ze wilde graag een aandenken van haar 2 Belgisch warmbloedpaarden ter nagedachtenis aan Sarah en Joker nu bijna 37 jaar oud. De beschikbare foto's van de paarden waren niet erg duidelijk. Voordat ik aan de tekening begon heb ik een schets gemaakt om de verhoudingen en de compositie te bepalen.

Een mooie uitdaging om de karakters van Joker en Sarah vast te mogen leggen in een tekening en ik ben blij dat het gelukt is. De paardenportretten heb ik getekend met pastelpotloden en krijt op het formaat 40 x 50 cm. 

Tekening van een huisdier als cadeau

tekening-huisdier-als-cadeau.jpgDit is één van de dierenportretten die ik de afgelopen tijd heb gemaakt in opdracht. Het portret van Moppie, getekend met pastelkrijt op formaat 21 x 30 cm is inmiddels cadeau gedaan. Wat een heerlijk beestje om te tekenen!

 

Klein portretje in pastel

Klein-portretje-hond-13x13cm-aandenken.jpgPortretje getekend als aandenken. De beschikbare foto's waren niet erg duidelijk, maar het is gelukt om een goed gelijkend portret van de hond te tekenen. Pastelpotlood op formaat 13 x 13 cm.

 

Portrettekening van een Sint Bernard

IMG_20230126_161718__01_1.jpg

 

0.jpgEen hondenportret gemaakt als aandenken aan Branko, een prachtige Sint Bernardshond. Voor deze tekening heb ik groen pastelpapier gebruikt. Het portret en de achtergrond is getekend met pastelkrijt en pastelpotlood op formaat 21 x 30 cm.

Portret tekening Akita

Dierenportret-Akita-Keiko-pastel-30x40cmopdracht.jpgEnige tijd geleden ontving ik een bijzondere opdracht uit België. De ouders wilde graag een portret laten tekenen van de hond van hun dochter. Keiko is een Akita met een lieve uitstraling en heeft een uitzonderlijk hoge leeftijd van 15 jaar. Ik heb Keiko getekend met pastelkrijt en pastelpotlood op formaat 30 x 40 cm. De afmeting (lijstmaat) van de passe-partout is 40 x 50 cm. De dochter kreeg het portret onlangs cadeau van haar ouders.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!