Hoe werkt het?

Ik werk aan de hand van een of meerdere duidelijke foto's. Hoe duidelijker de foto, hoe mooier het portret zal zijn! Bij voorkeur werk ik met digitale referentiefoto’s die een groot bestandsformaat hebben. Ook is het mogelijk om van een pasfoto een portret tekening/schilderij te laten maken. Pasfoto's hebben vaak een hoge resolutie en zijn daarvoor zeer geschikt. Als u dierbare overleden is en u geen duidelijke foto’s heeft of de foto’s zijn van matige kwaliteit, dan probeer ik na overleg van de beschikbare foto’s een portret tekening/schilderij te maken. Het liefst maak ik een afspraak om gezamenlijk de opdracht te bespreken en de meest geschikte foto uit te zoeken. U kunt de foto's en/of vragen ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld daarbij het gewenste formaat, de kleur achtergrond en eventueel andere belangrijke aspecten.
Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.
 
Pasteltekening:

De portret tekening wordt gemaakt op hoogwaardig papier met pastelkrijt en potloden van een zeer goede kwaliteit. De portret tekening word naar wens in kleur, zwart-wit of in sepia (bruintinten) en formaat getekend.
Er kan gekozen worden uit meerdere soorten en kleuren pastelpapier. Als de pasteltekening af is, wordt deze met pastelspray gefixeerd. Daarna vastgezet in een passe-partout en afgeleverd in een stevige kartonnen map ter bescherming. Inlijsten is ook mogelijk in overleg, ik heb een aantal verschillende lijsten waar u uit kunt kiezen. Als u de tekening zelf komt ophalen kunt u ook zelf een lijst meebrengen. Dan lijst ik de tekening graag voor u in. Een pastelkrijt tekening moet altijd worden ingelijst achter glas vanwege de kwetsbaarheid, zo is de tekening voor vele komende jaren beschermd.

De levertijd voor een pasteltekening bedraagt ongeveer 4 weken.
 
Olieverf schilderij:

Een olieverf schilderij worden uitsluitend met professionele kwaliteit olieverf op een linnendoek geschilderd en 2 maal met vernis behandeld. Een olieverf schilderij wordt in meerdere lagen opgebouwd. Op een olieverfschilderij kunnen makkelijk dingen toegevoegd of weer veranderd worden. Als het olieverf schilderij voltooid is, zal het nog ongeveer 3 weken moeten drogen voordat het behandeld wordt met retoucheer vernis. Retoucheervernis laat zuurstof door, waardoor de droging van de verf onverhinderd door kan gaan en het schilderij beschermt zal zijn tegen vuil en stof. Het duurt ongeveer een jaar voordat de olieverf goed opgedroogd is op het linnen. Aangeraden word het schilderij te behandelen met slotvernis ter behoud van een lange levensduur. Ik kan u hier een flesje slotvernis voor meegeven waarmee u het zelf kunt doen, maar u kunt het schilderij natuurlijk ook langsbrengen of opsturen. Als slotvernis kan gekozen worden uit mat, glans of hoogglans.

De levertijd bedraagt ongeveer 3 maanden.
 
Handbeschilderde kerstbal:

De kerstbal wordt beschilderd aan de hand van een duidelijke foto.
Deze kerstbal is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een diameter van 15 cm.
In overleg kan de kerstbal verder versierd worden met kunstsneeuw en tekst.

De levertijd hiervan is ongeveer 1 week, afhankelijk van het aantal opdrachten.
 
Betaling en levering:

Bij aanvaarding van een opdracht dient 10% van de koopsom aanbetaald te worden.

Zodra het kunstwerk af is, stuur ik een foto per mail voor goedkeuring, eventuele aanpassingen kunnen dan nog gedaan worden. U kunt dan uiteraard ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Tevredenheidsgarantie: Het resterende bedrag zult u alleen hoeven te betalen als u 100% tevreden bent met het eindresultaat, anders hoeft u het niet te nemen. Na ontvangst van betaling wordt het kunstwerk zorgvuldig verpakt, aangetekend en verzekerd verzonden. Indien u het kunstwerk persoonlijk wilt komen ophalen, vindt contante betaling plaats.