Hoe werkt het?

Het portret maak ik aan de hand van een duidelijke foto met pastelkrijt of met olieverf. Hoe duidelijker de foto, hoe mooier het portret zal zijn! Bij voorkeur werk ik het liefst met een digitale referentiefoto in een hoge resolutie. Je kunt ook van een pasfoto een portret tekening of schilderij laten maken. Een pasfoto is meestal duidelijk genoeg en geschikt. Als je dierbare is overleden en je geen duidelijke foto's hebt, bekijk ik eerst of ik van de beschikbare foto’s een gelijkend portretwerk kan maken. Ook kunnen verschilllende foto's van huisdieren en personen samengevoegd worden op één tekening of schilderij. In overleg wordt vooraf een schets op papier getekend om de compositie en verhoudingen te bepalen voordat ik aan de opdracht begin. Het liefst maak ik een afspraak om gezamenlijk de opdracht te bespreken en de meest geschikte foto uit te kiezen. Je kunt de foto's ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een WhatsApp bericht sturen naar nummer 06-18472399. Geef bij meerdere foto's aan welke je voorkeur heeft en wat je verdere wensen zijn. Na ontvangst van je mail/bericht neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Samen kunnen we je exacte wensen en details van het te maken werk bespreken zoals materiaal keuze, compositie en de achtergrond kleur. Ik werk net zo lang door totdat jij en ikzelf tevreden zijn met het eindresultaat.

 
Pasteltekening:

De portrettekening wordt gemaakt op hoogwaardig papier met pastelkrijt en potloden van een zeer goede kwaliteit. De portret tekening word naar wens in kleur, zwart-wit of in sepia (bruintinten) en formaat getekend.
Je kunt kiezen uit meerdere soorten en kleuren pastelpapier. Als de pasteltekening af is, wordt deze met pastelspray gefixeerd. Daarna vastgezet in een passe-partout en afgeleverd in een stevige kartonnen map ter bescherming. Inlijsten is ook mogelijk in overleg, ik heb een aantal verschillende lijsten waar je uit kunt kiezen. Als je de tekening zelf komt ophalen kun je ook zelf een lijst meebrengen. Dan lijst ik de tekening graag voor je in. Een pastelkrijt tekening moet altijd worden ingelijst achter glas vanwege de kwetsbaarheid, zo is de tekening voor vele komende jaren goed beschermd.

De levertijd voor een pasteltekening bedraagt ongeveer 4 weken.
 
Olieverf schilderij:

Een portretschilderij worden uitsluitend met professionele kwaliteit olieverf op een linnendoek geschilderd en 2 maal met vernis behandeld. Een portretschilderij wordt in meerdere lagen opgebouwd. Op een olieverfschilderij kunnen makkelijk dingen toegevoegd of weer veranderd worden. Als het olieverf schilderij voltooid is, zal het nog ongeveer 3 weken moeten drogen voordat het behandeld wordt met retoucheer vernis. Retoucheervernis laat zuurstof door, waardoor de droging van de verf onverhinderd door kan gaan en het schilderij beschermt zal zijn tegen vuil en stof. Het duurt ongeveer een jaar voordat de olieverf goed opgedroogd is op het linnen. Aangeraden word het schilderij te behandelen met slotvernis ter behoud van een lange levensduur. Ik kan je hier een flesje slotvernis voor meegeven met uitleg waarmee je het zelf kunt doen, maar je kunt het schilderij natuurlijk ook langsbrengen of opsturen. Als slotvernis kan gekozen worden uit mat, glans of hoogglans.

De levertijd bedraagt ongeveer 3 maanden.
 
Handbeschilderde kerstbal:

De kerstbal wordt beschilderd aan de hand van een duidelijke foto.
Deze kerstbal is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een diameter van 15 cm.
In overleg kan de kerstbal verder versierd worden met kunstsneeuw en tekst.

De levertijd hiervan is ongeveer 1 week, afhankelijk van het aantal opdrachten.
 
Betaling en levering:

Je opdracht wordt geplaatst na een aanbetaling van 10%, het resterende bedrag wordt voldaan als het portretwerk helemaal naar wens is.

Als het portretwerk af is ontvang je een duidelijke foto ter goedkeuring. Je kunt uiteraard ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Ik werk met tevredenheidsgarantie: het resterende bedrag wordt alleen voldaan als je helemaal tevreden bent, anders hoef je het niet te nemen. Na ontvangst van betaling wordt het zorgvuldig verpakt, aangetekend en verzekerd verzonden met Post.nl. Als je het portretwerk wilt komen ophalen, kun je contant betalen.