Hoe werkt het?

Aanleveren van een foto
Het portret maak ik aan de hand van een duidelijke foto. Ik werk vanaf digitale foto's, maar het mogen ook afgedrukte foto's zijn. Veel van de portretten die ik maak zijn van overleden huisdieren en personen. Heb je geen duidelijke foto, dan kijk ik of het mogelijk is om de beschikbare foto een ​​mooi gelijkend portret te maken. Verstuur je foto in een groot bestand per email of met het foto formulier, zodat ik een goed beeld heb van het huisdier of de persoon.

Voordat ik aan je opdracht begin bespreken we samen je exacte wensen en details van het te maken portretwerk, zoals materiaalkeuze, het formaat en de achtergrond kleur. Verschillende foto's van huisdieren en personen kunnen ook gecombineerd worden op één tekening of schilderij. In overleg wordt vooraf een schets op papier gezet om de compositie te bepalen.

 

Betaling en levering
Een aanbetaling van 10% is gewenst voordat ik aan je opdracht begin. Wil je het portret voor een bepaalde datum, neem dan tijdig contact met mij op zodat ik hier rekening mee kan houden. Meestal is er een wachttijd van enkele weken.

Als het portret helemaal naar wens is betaal je het resterende bedrag. Na ontvangst van betaling wordt het zorgvuldig verpakt en verzonden met Post.nl. Uiteraard ben je ook van harte welkom om het portret persoonlijk af te halen.

  


Portret laten tekenen of schilderen

Dierportret_in_pastel.jpg

Ik werk uitsluitend met professionele teken en schildersmaterialen. Je kunt een portret bestellen in pastel, olieverf of acrylverf. Bij elke techniek wordt het portret opgebouwd in lagen, waardoor het meer diepte krijgt. Het eindresultaat is een mooi realistisch portret.

 

Honden_portret_getekend_Borderc_ollie_Boeffie.jpg

Pastel portretten teken ik op pastelpapier met pastelkrijt, potloden en conté. Je kunt een portret laten tekenen in kleur, zwart-wit of in sepia (bruintinten). Wanneer het portret klaar is wordt deze gefixeerd met pastelspray. Omdat een pasteltekening erg kwetsbaar is, dient deze achter glas ingelijst te worden. De levertijd is ca. 3 weken.

 

IMG_20211122_153639__01__01.jpg

Olieverf portretten schilder ik met olieverf op een linnen doek. Elke laag olieverf heeft een aantal dagen nodig om te drogen waardoor de levertijd gemiddeld 2 á 3 maanden bedraagt.  Wanneer het schilderij af is duurt het nog een aantal maanden voordat het kan worden voorzien van een slotvernis.

 

Dierportret_in_acryl.jpg

Acryl portretten worden geschilderd met acrylverf. Je kunt een acryl portret laten schilderen op schildersdoek of op 300 grams geprepareerd papier. Een op doek geschilderd portret is bij levering voorzien van een vernislaag. Een op papier geschilderd portret dient te worden ingelijst achter glas. De levertijd is ca. 4 weken. 

 

IMG_20211106_153649__01__01.jpg

Handgeschilderde kerstballen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof met een diameter van 15 cm.
Het portret schilder ik zorgvuldig met acrylverf op een kerstbal. De levertijd is ca. 1 week afhankelijk van het aantal opdrachten.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd