Hoe werkt het?

Het portret maak ik aan de hand van een duidelijke foto met pastelkrijt of met olieverf. Een foto van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat ik een mooi realistisch portret kan maken. Bij voorkeur werk ik het liefst met een digitale referentiefoto in een hoge resolutie, maar het mogen ook afgedrukte foto's zijn. Je kunt ook van een pasfoto een portret tekening of schilderij laten maken. Een pasfoto is meestal duidelijk genoeg en geschikt ervoor. Veel van de opdrachten die ik maak zijn van overleden personen en huisdieren. Wanneer je huisdier of dierbare overleden is en je geen mooie duidelijke foto's hebt, kijk ik of het mogelijk is om van de beschikbare foto’s een gelijkend portret te maken. Huisdieren en personen van aparte foto's kunnen samengevoegd worden op een tekening of schilderij. In overleg wordt vooraf een schets op papier getekend om de compositie en verhoudingen te bepalen voordat ik aan de opdracht begin. Verstuur je foto's in een groot bestand per email of met het foto formulier. Geef bij meerdere foto's aan welke foto je voorkeur heeft en wat je verdere wensen zijn. Na ontvangst van je mail neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Samen kunnen we je exacte wensen en details van het te maken portretwerk bespreken zoals materiaalkeuze, het formaat, compositie en de achtergrond kleur. Ik werk net zo lang door totdat jij en ikzelf tevreden zijn met het eindresultaat.

 
Pasteltekening:

De portrettekening maak ik op hoogwaardig papier met pastelkrijt en potloden van de beste kwaliteit. Je kunt kiezen uit verschillende formaten en kleuren pastelpapier waarop het portret getekend wordt. Ik teken de portretten in kleur, zwart-wit of in sepia (bruintinten). Als de pasteltekening af is, wordt deze met pastelspray gefixeerd. Daarna vastgezet in een passe-partout en geleverd in een stevige kartonnen map ter bescherming. Tegen een meerprijs kan ik de portrettekening ook ingelijst aanbieden. Je kunt uit een aantal verschillende lijsten kiezen. Als je de tekening zelf komt ophalen kun je eventueel ook een lijst meebrengen. Dan lijst ik de tekening graag voor je in. Een pastelkrijt tekening moet altijd worden ingelijst achter glas vanwege de kwetsbaarheid, zo is de tekening voor vele jaren goed beschermd.

De levertijd voor een pasteltekening bedraagt ongeveer 4 weken.
 
Olieverf schilderij:

Een portretschilderij worden uitsluitend met professionele kwaliteit olieverf op een linnendoek geschilderd en 2 maal met vernis behandeld. Voor een olieverfportret heb ik meer tijd nodig dan bij een pasteltekening. Een olieverfschilderij wordt in meerdere lagen opgebouwd en iedere laag moet minimaal een week drogen. Als het olieverf schilderij voltooid is, zal het nog ongeveer 3 weken moeten drogen voordat het behandeld wordt met retoucheer vernis. Retoucheervernis laat zuurstof door, waardoor de droging van de verf onverhinderd door kan gaan en het schilderij beschermt zal zijn tegen vuil en stof. Het duurt ongeveer een jaar voordat de olieverf goed opgedroogd is op het linnen. Aangeraden word het schilderij te behandelen met slotvernis ter behoud van een lange levensduur. Ik kan je hier een flesje slotvernis voor meegeven met uitleg waarmee je het zelf kunt doen, maar je kunt het schilderij natuurlijk ook langsbrengen of opsturen. Als slotvernis kan gekozen worden uit mat, glans of hoogglans.

De levertijd bedraagt ongeveer 3 maanden.
 
Handbeschilderde kerstbal:

De kerstbal wordt beschilderd aan de hand van een duidelijke foto.
Deze kerstbal is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een diameter van 15 cm.
In overleg kan de kerstbal verder versierd worden met kunstsneeuw en tekst.

De levertijd hiervan is ongeveer 1 week, afhankelijk van het aantal opdrachten.
 
Betaling en levering:

Je opdracht wordt geplaatst na een aanbetaling van 10%, het resterende bedrag wordt voldaan als het portretwerk helemaal naar wens is.

Je ontvangt een mail zodra ik aan je opdracht begin. Als het portretwerk af is mail ik je een duidelijke foto ter goedkeuring. Je kunt uiteraard ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Ik werk met tevredenheidsgarantie: het resterende bedrag wordt alleen voldaan als je helemaal tevreden bent, anders hoef je het niet te nemen. Na ontvangst van betaling wordt het zorgvuldig verpakt, aangetekend en verzekerd verzonden met Post.nl. Wanneer je het portretwerk wilt komen ophalen, kun je contant betalen.

 

 

 

 
 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!