Een dierbaar schilderij ter nagedachtenis

52.jpg

 

 

11.jpg

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik deze dankbare opdracht heb mogen ontvangen. De opdrachtgeefster nam eind vorig jaar contact met mij op om een ​​portret te laten maken. Het zou een dierbaar aandenken worden ter nagedachtenis aan hun Duitse herder Jack die helaas maar 2 jaar oud werd. De foto die ik voor het portret zou gaan gebruiken was niet duidelijk genoeg om mee te werken. Maar de trouwe blik in zijn ogen, zoals hij altijd keek, dat wilde ze graag laten vastleggen in een tekening of schilderij. Met duidelijke aanvullende foto's had ik een beter beeld hoe ik hun trouwe vriend kon portretteren zoals hij was

In overleg is gekozen voor olieverftechniek. Het werken met olieverf maakt het voor mij gemakkelijker om tijdens het schilderen veranderingen aan het portret aan te brengen. Na weken aan het schilderij gewerkt te hebben, ben ik blij dat het gelukt is en dat ik zijn ziel in het portret heb kunnen vastleggen. Het portret van Jack is geschilderd op linnendoek, opgespannen op een spieraam van 50 x 70 cm.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd