Berna Lamers

Welkom op mijn website. Van kinds af aan zijn tekenen en schilderen mijn grootste passie. Als professioneel kunstenares ben ik gespecialiseerd in het portretteren van mens en dier. Het blijft voor mij elke keer weer een uitdaging om de karakteristieke gelijkenis van een huisdier of persoon vast te leggen op papier of doek. Het allerbelangrijkste zijn de ogen, die geven de ziel en het karakter van een persoon of huisdier weer in het portret. Ik maak ook tekeningen en schilderijen van personen en huisdieren die overleden zijn.
 
Ik maak deze realistische portretten aan de hand van foto’s met olieverf of met pastelkrijt. Daarnaast beschilder ik ook kerstballen met een portret van een huisdier of persoon. U vind hier een selectie van mijn werken en de mogelijkheden voor het vervaardigen van een portret. Naast het tekenen en schilderen in opdracht, maak ik ook vrij werk met olieverf, acrylverf, pastelkrijt en kleurpotlood. Op mijn blog kunt u mijn werk volgen. Wanneer u de zoekfunctie gebruikt en bijvoorbeeld in tikt ‘Hond’ dan krijgt u snel en overzichtelijk alle berichten te zien met honden als onderwerp.

Wilt u een portret laten maken, of heeft u iets op mijn site gezien waar u geïnteresseerd in bent? Neem dan gerust contact met mij op, ook indien u meer informatie wilt of vragen heeft. Ik help u graag, en u kunt mij altijd om advies vragen. Samen kunnen we uw exacte wensen en details van het te maken werk bespreken. Het belangrijkste is de compositie, het soort techniek en de kleur achtergrond te bepalen. Ik werk net zo lang door totdat u en ikzelf tevreden zijn met het eindresultaat.
Pasteltekening_Labrador_15x21cm.jpg
Een getekend pastelportret inclusief lijst heeft u al vanaf € 110,-

Hoe werkt het?

Ik werk aan de hand van een of meerdere duidelijke foto's. Hoe duidelijker de foto, hoe mooier het portret zal zijn! Bij voorkeur werk ik met digitale referentiefoto’s die een groot bestandsformaat hebben. Ook is het mogelijk om van een pasfoto een portret tekening/schilderij te laten maken. Pasfoto's hebben vaak een hoge resolutie en zijn daarvoor zeer geschikt. Als u dierbare overleden is en u geen duidelijke foto’s heeft of de foto’s zijn van matige kwaliteit, dan probeer ik na overleg van de beschikbare foto’s een portret tekening/schilderij te maken. Het liefst maak ik een afspraak om gezamenlijk de opdracht te bespreken en de meest geschikte foto uit te zoeken. U kunt de foto's en/of vragen ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld daarbij het gewenste formaat, de kleur achtergrond en eventueel andere belangrijke aspecten.
Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.
 
Pasteltekening:

De portret tekening wordt gemaakt op hoogwaardig papier met pastelkrijt en potloden van een zeer goede kwaliteit. De portret tekening word naar wens in kleur, zwart-wit of in sepia (bruintinten) en formaat getekend.
Er kan gekozen worden uit meerdere soorten en kleuren pastelpapier. Als de pasteltekening af is, wordt deze met pastelspray gefixeerd. Daarna vastgezet in een passe-partout en afgeleverd in een stevige kartonnen map ter bescherming. Inlijsten is ook mogelijk in overleg, ik heb een aantal verschillende lijsten waar u uit kunt kiezen. Als u de tekening zelf komt ophalen kunt u ook zelf een lijst meebrengen. Dan lijst ik de tekening graag voor u in. Een pastelkrijt tekening moet altijd worden ingelijst achter glas vanwege de kwetsbaarheid, zo is de tekening voor vele komende jaren beschermd.

De levertijd voor een pasteltekening bedraagt ongeveer 4 weken.
 
Olieverf schilderij:

Een olieverf schilderij worden uitsluitend met professionele kwaliteit olieverf op een linnendoek geschilderd en 2 maal met vernis behandeld. Een olieverf schilderij wordt in meerdere lagen opgebouwd. Op een olieverfschilderij kunnen makkelijk dingen toegevoegd of weer veranderd worden. Als het olieverf schilderij voltooid is, zal het nog ongeveer 3 weken moeten drogen voordat het behandeld wordt met retoucheer vernis. Retoucheervernis laat zuurstof door, waardoor de droging van de verf onverhinderd door kan gaan en het schilderij beschermt zal zijn tegen vuil en stof. Het duurt ongeveer een jaar voordat de olieverf goed opgedroogd is op het linnen. Aangeraden word het schilderij te behandelen met slotvernis ter behoud van een lange levensduur. Ik kan u hier een flesje slotvernis voor meegeven waarmee u het zelf kunt doen, maar u kunt het schilderij natuurlijk ook langsbrengen of opsturen. Als slotvernis kan gekozen worden uit mat, glans of hoogglans.

De levertijd bedraagt ongeveer 3 maanden.
 
Handbeschilderde kerstbal:

De kerstbal wordt beschilderd aan de hand van een duidelijke foto.
Deze kerstbal is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een diameter van 15 cm.
In overleg kan de kerstbal verder versierd worden met kunstsneeuw en tekst.

De levertijd hiervan is ongeveer 1 week, afhankelijk van het aantal opdrachten.
 
Betaling en levering:

Bij aanvaarding van een opdracht dient 10% van de koopsom aanbetaald te worden.

Zodra het kunstwerk af is, stuur ik een foto per mail voor goedkeuring, eventuele aanpassingen kunnen dan nog gedaan worden. U kunt dan uiteraard ook persoonlijk langs komen om het resultaat te bekijken. Tevredenheidsgarantie: Het resterende bedrag zult u alleen hoeven te betalen als u 100% tevreden bent met het eindresultaat, anders hoeft u het niet te nemen. Na ontvangst van betaling wordt het kunstwerk zorgvuldig verpakt, aangetekend en verzekerd verzonden. Indien u het kunstwerk persoonlijk wilt komen ophalen, vindt contante betaling plaats.

 

 

 

 
 

Te koop

 

Appelvink_Acrylverf_schilderijtje_16_cm.jpg

'Appelvink' Acrylverf schilderijtje 16 cm ingelijst.

Olieverf-schilderijtje-Stilleven-fruit-24x18cm.jpg

"Appel & Peer" Olieverfschilderij 23x29 cm, ingelijst.

Dierenportret-in-pastel-30x40cm-Cavia-piano-spelen.jpg

"Cavia" Pasteltekening 30x40 cm, ingelijst.

Vosje in pastel 30x40cm incl. lijst €125.jpg
"Vosje" Pasteltekening 30x40 cm, ingelijst.

"Kat"  Pasteltekening 30x40 cm, ingelijst.

Puttertje acrylverf
"Puttertje"  Acrylverf schilderijtje hoogte 21 cm. (Verkocht)

Bijeneters, acrylverf schilderij, 70x100cm incl. lijst €325.jpg
"Bijeneters" Acrylverf schilderij 70x100 cm, ingelijst.

Pestvogel acrylverf
"Pestvogel "  Acrylverf schilderij 70 x 100 cm, ingelijst.

Informeer vrijblijvend naar de prijs via email of telefoon.

CONTACT

Berna Lamers
Nijmegen
Tel: 06-18472399
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Prijzen

Pasteltekening: Portret en Dierenportret
Formaat         Incl. Passepartout     1 Pers./Dier
                            (lijstmaat)

15 x 21 cm         21 x 30 cm                 € 100,- 
21 x 30 cm         30 x 40 cm                 € 150,-
30 x 40 cm         40 x 50 cm                 € 225,-
40 x 50 cm         50 x 60 cm                 € 300,-

 
Olieverf schilderij: Portret en Dierenportret
Formaat              1 Pers./Dier
24 x 30 cm             € 325,-
30 x 40 cm             € 395,-
40 x 50 cm             € 495,-

Er wordt een toeslag berekend van 30% voor elk persoon of dier extra.
Prijzen zijn exlcusief lijst. Andere formaten zijn ook mogelijk op aanvraag. Verzendkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Handbeschilderde kerstbal: Portret en Dierenportret.

15 cm doorsnede € 65,-
 

Privacy verklaring

Berna Lamers - kunstenares


Bedrijf: Berna Lamers - kunstenares, gevestigd in NIJMEGEN (Gelderland), is verantwoordelijk voor de verwerking

van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.


Contactgegevens:


Nijmegen (Gelderland)

Tel: +31 (0)6-18472399
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  
https://www.bernalamers.nl

Berna Lamers is de Functionaris Gegevensbescherming van Berna Lamers - kunstenares. Zij is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Berna Lamers  - kunstenares verwerkt geen persoonsgegevens omdat op onze site geen persoonsgegevens achter gelaten kunnen worden. Ook gebruiken we geen
social media plugins.


Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of
voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om
zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke
gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  dan verwijderen wij deze informatie.


Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Berna Lamers - kunstenares verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren


Geautomatiseerde besluitvorming
Berna Lamers -Kunstenares neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor
personen. 

Bewaartermijn
Berna Lamers -Kunstenares bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij
hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens: 

Aanvragen > Bewaartermijn > 1 jaar >

Delen van persoonsgegevens met derden
Berna Lamers -Kunstenares verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een
wettelijke verplichting.


Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Berna Lamers -Kunstenaresr gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de
gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Berna Lamers - kunstenares en heeft u het recht op
gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een
ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot
intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage
door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook
met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar
binnen vier weken, op uw verzoek.

Berna Lamers -Kunstenares wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale
toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons


Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Berna Lamers -Kunstenares neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste
openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan
contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


DMC Firewall is a Joomla Security extension!